Yaşa ve Cilt Tipine Göre Uygun Cilt Bakımı

Cilt bakımı yaparken cilt tipine ve yaşa göre uygun bakım uygulamak önem taşıyor. Her yaş dönemine ve cilt tipine uygun bakım önerileri….

20’li yaşlarda cilt bakımı

  • Cildinizi sabah ve akşam temizlemelisiniz. Özellikle sabunsuz temizleyicileri tercih edin.
  • Cildinizi iyice durulayıp kuruladıktan sonra alkolsüz bir tonik uygulayın. Tonik, gözeneklerinizi sıkılaştırır, cildinizin PH dengesini düzenler ve temizleyici ürünün artıklarını alır.
  • Temizleme işleminden sonra cildinize gereksinimi olan nemi vermek için cilt tipinize ideal nemlendirici bir ürün uygulayın.
  • 25 yaşından sonra göz çevrenizde belirmeye başlayan ince çizgilerin silikleşmesi ve derinleşmemesi için bir göz çevresi kremi kullanmalısınız. Çok yorgun olduğunuz zamanlarda canlandırıcı bir serumla mini bir kür de uygulayabilirsiniz.

30’lu yaşlarda cilt bakımı

  • 2o’li yaşlarda başladığınız temel bakımın yanısıra yavaş yavaş başlayan göz çevresi kırışıklıklarına önlem alın. Bu bölgedeki derinin ince olmasından dolayı göz çevresi için özel olarak hazırlanmış yağsız ürünleri kullanın.
  • Uyandığınız zaman gözlerinizde şişme oluyorsa çayla kompres yapmak ya da salatalık dilimleriyle gözleri dinlendirmek iyi gelecektir.

40’lı yaşlarda cilt bakımı

  • Yüzünüze temizleyici sütü dairesel hareketlerle uygulayın. Hafif ve nemli bir pamukla içten dışa doğru ve alın, yanaklar, çene sırasını takip ederek temizleyin. Tonik ya da suyla cildinizi durulayın.
  • Nemini kaybetmiş ciltte çizgilerin artması hızlanacağından nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin. Kullandığınız ürünün hiyalüronik asit ve gliserol içerikli olmasına dikkat edin. Çünkü bu aktifler, deri katmanlarında suyun tutulmasına yardım eder.
  • Yüzünüze uyguladığınız bakımı mutlaka boynunuza da uygulayın. Ancak yüzünüze yukarı doğru, boynunuza ise aşağı doğru hareketlerle kreminizi sürün.

Her yaşta uygulanabilir bakım önerileri

1. Boynunuzda gıdı oluşmasını engellemek için boynunuzu yukarı doğru gergin tutmayı bir alışkanlık haline getirin.
2. Ciltteki kuruluğu gidermek için yıkandıktan sonra yağlı bir kremle tüm vücudunuzu nemlendirin.
3. Haftada birkaç kez arındırıcı bakım ürünüyle cildinizi ölü hücrelerden temizleyin.
4. Sarkmalar için en etkili yol, egzersiz yapmaktır. Uzun egzersizlere zaman ayıramıyorsanız hiç olmazsa yürüyüş yapmayı deneyin.
5. Göğüs ve bacak arası sarkmalarını önlemek için çok sıcak suyla yıkanmamaya özen gösterin. Banyo sonrası göğüslerinize ve bacaklarınıza soğuk su ile şok yapın.
6. Sigara, alkol, çay ve kahve cildin başlıca düşmanlarıdır. Bunlardan uzak durmaya çalışın.
7. Stres, etkisini cildinizi bozarak gösterir. Stressiz bir yaşam için çaba harcayın.

Cilt tipine göre bakım yaparken dikkat etmemiz gerekenler…

Kuru ciltler
Cildiniz çok kuruysa tonik uygulamanıza gerek olmayabilir. Cildi kuruttukları için alkol bazlı tonikleri kullanmayın. Cildinize buhar uygulamasını birkaç dakika sürecek şekilde kısa tutun.

Yağlı ciltler
Cildinizi haftada bir, tanecikli bir ovalama ürünüyle veya her gün alfa hidroksi asidi içeren kimyasal bir ürünle ölü hücrelerinden arındırın. Cildinizde irileşmiş gözenekler varsa, cildinizi lavantayla kompres tekniği ile her gün derinlemesine temizleyin. (Geniş bir kaseyi ılık suyla doldurun ve içine beş damla kadar lavanta yağı ekleyin. Lavanta yağının kokusunu içinize çekerken temiz bezi ılık suya daldırıp iyice ıslatın ve cildinizin her yerine bastırın. Lavantanın iyileştirici ve ferahlatıcı özellikleri vardır; cildinizi temizlerken aynı zamanda sinirlerinizi de yatıştırır.)

Karma ciltler
Cildinizin nerelerde neme ihtiyaç duyduğunu (genellikle yanaklar, alın ve boyun bölgesi) ve nerelerde daha yağlı olduğunu (genellikle burun, çene ve bazen de alın) belirleyin. Yüzünüzün değişik bölgeleri için değişik maskeler kullanmayı deneyin. Yağlı T bölgesi için (yani alın, burun ve çene) kil bazlı bir maske tercih ederken, yüzünüzün daha kuru bölgeleri için daha nemlendirici bir maske seçin. Hava, stres, kirlilik ve hormonlarınızın cildinizin nem dengesini değiştirebileceğini unutmayın.

İnternet

Yazar: EK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir